NYHETER

Försörjningen för företagare och frilansare som nu tillfälligt kan få utkomstskydd för arbetslösa utan att upphöra med sin firma.

20.03.2020 | Svenska yle


Regeringen vill rädda ekonomin med stödpaket på 15 miljarder – "Staten ger borgen, bankerna betalar"Regeringen har presenterat ekonomiska stödåtgärder med anledning av coronaviruset. Staten ger borgen och bankerna betalar. 15 miljarder finns för olika åtgärder i dagens paket.

Hela sex ministrar var på plats på dagens första presskonferens, bland annat för att ge alla partiers försäkran om att alla grupper beaktas.

Det var finansminister Katri Kulmuni och näringsminister Mika Lintilä som hade huvudrollen. Ett första pressmeddelande på svenska har publicerats. Åtgärder för 15 miljarder

Regeringen rapporterade om en uppsättning åtgärder som ska trygga arbetsplatser och människors försörjning samt underlätta företagens ekonomiska situation.

Åtgärderna tillsammans värderas av regeringen till cirka 15 miljarder euro.

I årets första tilläggsbudget på 400 miljoner euro tryggas myndigheternas resurser, framför allt inom social- och hälsovården. Dessutom ökas anslagen för understöd till företag. Budgeten finansieras med mer lån.

Regeringen genomför största delen av de förslag som arbetsmarknadsorganisationerna har enats om. De sägs trygga försörjningen för permitterade och dem som blir utan arbete.

Dessutom blir det lättare för företagen att anpassa sig till den svåra situationen, bland annat genom kortare tider för att permittera anställda.

Dessutom tryggas försörjningen för företagare och frilansare som nu tillfälligt kan få utkomstskydd för arbetslösa utan att upphöra med sin firma.https://svenska.yle.fi/artikel/2020/03/20/regeringen-vill-radda-ekonomin-med-stodpaket-pa-15-miljarder-staten-ger-borgen

Kontakta oss

Proax Redovisning
Torggatan 9 A6
22100 MARIEHAMN

tel: +358 50 5919971

Extranet

Användarnamn:

Lösenord:
© 2017 Proax Redovisning + Designed by Roisin Dubh Music & Media